Základní škola a mateřská škola Morašice okres CHRUDIM

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Školní výlet - PO STOPÁCH HISTORIE

Školní výlet - PO STOPÁCH HISTORIE



Datum konání:
11.6.2015
Datum ukončení:
12.6.2015

Školní výlet do Prahy

II. třída - dvoudenní  11. - 12. června 2015,

I. třída - jednodenní 12. června 2015.

 

Informace pro II. třídu:

11. - 12. 6. 2015

Navštívíme Pražský hrad, kde nás kromě prohlídky čeká Hra na Hrad. Projdeme se historickým centrem Prahy, možná nás kousek sveze i parníček.

Přespíme ve vlastních spacácích na vlastních karimatkách v pionýrské klubovně v Praze – Záběhlicích.

Druhý den budeme zkoumat ještě starší historii v Triloparku (Odkryj si svého dinosaura) a budeme provedeni po Martinských kasematech na Vyšehradě, kde nasajeme atmosféru starých českých pověstí.

Cesta: vlakem Chrudim – Praha a zpět. Sraz v Chrudimi ve čtvrtek ráno v 7:20 hod., odjezd vlaku v 7:37 hod. Návrat v pátek do Chrudimi v 18:00 hodin.

Stravování: na čtvrtek budou mít děti s sebou pití, svačinu a oběd z domova. Večeře bude společná v Praze v KFC. Páteční snídani zajistíme společně na ubytovně a obědvat budeme společně na Vyšehradě.

S Sebou: spacák, karimatka, oblečení na spaní, hygienické potřeby, ručník, malá baterka, spodní prádlo na pátek, případně další oblečení – to vše v samostatném zavazadle - batohu (bude uloženo v Praze na nádraží v úschovně, navečer si vyzvedneme a každý si na vlastních zádech převeze metrem).

V malém baťůžku pláštěnku, pití, svačina, kapesníky, kapesné (asi 100 Kč – bude třeba i na veřejné WC), propiska, přikrývka hlavy).

Na nádraží vybereme od dětí průkazky zdravotní pojišťovny, děti starší 10 let musí mít průkaz s fotkou – nutné k prokázání slevy ve vlaku a v metru.

Cena: vybíráme zálohu 600 Kč (cestovné, vstupy, ubytování, společné stravování).

 

Informace pro I. třídu:

V pátek 12. června 2015 jedou žáci 1. ročníku na výlet do Prahy. Sejdeme se tam se staršími spolužáky, kteří tam budou již od čtvrtka. Budeme společně zkoumat historii v Triloparku (Odkryj si svého dinosaura) a odpoledne budeme provedeni po Martinských kasematech na Vyšehradě, kde nasajeme atmosféru starých českých pověstí.

Cesta: vlakem Chrudim – Praha a zpět. Sraz v Chrudimi v pátek ráno v 7:20 hod., odjezd vlaku v 7:37 hod. Návrat do Chrudimi v 18:00 hodin.

Stravování děti budou mít s sebou pití, svačinu a oběd z domova.

S sebou: v malém baťůžku pláštěnku, pití, svačina na celý den, kapesníky, kapesné (asi 100 Kč – bude třeba i na veřejné WC), propiska, přikrývka hlavy).

Na nádraží vybereme od dětí průkazky zdravotní pojišťovny.

Cena: vybíráme zálohu 200 Kč (cestovné, vstupy).