Základní škola a mateřská škola Morašice okres CHRUDIM

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Strašidlácké trojčení - informace pro ZŠ

Strašidlácké trojčení - informace pro ZŠ



Datum konání:
26.10.2015
Datum ukončení:
27.10.2015

  DÝŇOVÝ SVĚT, STRAŠIDELNÝ REJ A NOCOVÁNÍ VE ŠKOLE

26. - 27. 10. 2015 pořádáme strašidelný rej spojený s nocováním ve škole.

V rámci pondělního dýňového dne vyrazíme na výlet do Dýňového světa v Nové Vsi u Leštiny. Zde nás čeká kromě mnoha nejrůznějších dýní i slámohrad, bludiště v kukuřici a různé probíhačky mezi dýněmi. Budeme zde s dýněmi i pracovat, každý si jednu odveze.

Odjezd od školy je v pondělí 26. října v 7:45 hod., návrat na oběd. S sebou děti potřebují svačinu, pití, vhodné oblečení do přírody a případně kapesné.

Na výlet vybíráme 150 Kč (30 Kč vstupné, 20 Kč na dýni a 100 Kč na dopravu).

 Po obědě se budeme připravovat na tradiční strašidelný rej, děti mohou zůstat v družině až do 17 hodin a počkat zde na své rodiče. Společně s rodiči a kamarády pak vyrazíme v 17 hodin od školy ve strašidláckých převlecích na podvečerní lampionový průvod Morašicemi.

 

Po skončení průvodu zůstanou děti ve škole, kde budeme nocovat. Pondělní večer a celé úterý věnujeme našemu celoročnímu tématu – indiánům. Učebnice a sešity na úterý děti nebudou potřebovat.

V úterý bude provoz družiny bez omezení až do 15:30 hodin, ve středu 28. 10. je státní svátek a na něj navazují ve čtvrtek a v pátek podzimní prázdniny.

S sebou na průvod a nocování děti potřebují:

  • spacák, karimatku, oblečení na spaní,
  • hygienické potřeby (kartáček, pastu, hřeben, ručník),
  • lampion (nejlépe s bílou blikačkou –  led diodou, ne na svíčku),
  • jednoduchý převlek – strašidlo,
  • kartičku zdravotní pojišťovny, nezbytné léky s návodem.

Stravování je zajištěno v rámci školního stravování. Na odpolední svačinu, večeři a snídani vybíráme 40,- Kč. Případné dobroty na snídani od maminek a babiček uvítáme (buchty, bábovka, koláče...).

Těšíme se!